ترخیص کالا
ترخیص کالا

ترخیص کالا

ترخیص کالا :

ترخیص کالا یعنی آماده سازی و ارائه مدارک لازم در جهت تسهیل صادرات و واردات به کشور به نمایندگی از جانب صاحب کالا و انجام امور گمرکی شامل پرداخت هزینه ها و تحویل گرفتن محموله کالا از گمرک و ترخیص کردن آن به انضمام مدارک مربوطه.

مراحل ترخیص کالا از گمرگ :

 

 1- احراز هویت صاحب کالا یا نماینده او

2- ثبت اظهارنامه

3- بررسی اسناد کالا

 4- کنترل و ارزیابی کالا

5- اخذ مجوزهای مربوطه

6- بررسی تعرفه کالا

7- پرداخت هزینه  های گمرکی و انبارداری و صادر شدن سند ترخیص

 8- اجازه بارگیری توسط درب خروج

9- ارزیابی توسط درب خروج

10- خروج کالا از گمرک

 

تبصره‌های موجود در خصوص ترخیص کالا

1-اداره‌ گمرک، از زمان تحویل کالا، سه ماه کالا را نزد خود نگه می‌دارد و این مدت زمان، به درخواست صاحب کالا، با پرداخت هزینه‌ انبارداری تا دو ماه دیگر قابل تمدید می باشد. در صورتی که با گذر این زمان ( دو ماه )، صاحب کالا برای ترخیص اقدامی نکند، کالا متروکه به حساب می‌آید.

2- در صورتی که یک ماه از صادر شدن سند ترخیص گذشته باشد و کالا از انبار خارج نشود، کالا متروکه به حساب می‌آید. البته می‌توان این مدت زمان را با درخواست صاحب کالا تمدید کرد

3- در صورتی که کالا‌ها دارای تاریخ انقضای محدود یا فاسد شدنی باشد و تجهزات لازم برای نگهداری آن‌ها در گمرک وجود نداشته باشد، بنا بر درخواست صاحب کالا و با موافقت گمرک کالا باید به گمرکی که تجهیزات کامل را دارد یا انبار صاحب کالا که تحت نظارت و کلید صاحب کالا باشد انتقال داده خواهد شد.

نکته :

1- وجود برخی موانع، باعث می‌شود که مراحل ترخیص کالا، متوقف شود. در صورت توقف روند توسط اداره گمرک، کالا متروکه به حساب نمی اید.

2- زمان نگهداری کالا های اتش زا و خطرناک در گمرک دو ماه میباشد.




نظر
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.




جستجو



دسته بندی



مقاله های ما
ترانزیت کالا
ترانزیت کالا
ترخیص کالا
ترخیص کالا
صادرات(export)
صادرات(export)