صادرات(export)
صادرات(export)

صادرات(export)

 

(EXPORT)صادرات چیست ؟

طبق تعریف اداره گمرک جمهوری اسلامی ایران ، به معنای انتقال کالا از یک کشور مبدا به یک کشور مقصد و خروج کالا از قلمرو گمرکی کشور مبدا با رعایت قوانین و مقررات مربوطه می باشد.

 

انواع صادرات :

1- صادرات مستقیم:

در این روش بین یک صادر کننده و خریدار خارجی شخص ثالثی وجود ندارد و صادر کننده و خریدار خارجی به صورت مستقیم در ارتباط هستند.

2- صادرات غیر مستقیم :

عبارت است کالایی که از طریق یک واسطه بین فروشنده واقعی و خریدار واقعی مبادله  میشود را صادرات غیر مستقیم

می نامند و هدف از این کار عدم شناسایی خریدار و فروشنده واقعی میباشد.

صادرات قطعی :

صادرات قطعی عبارتست از ارسال کالا به خارج از کشور از طریق گمرک  به منظور فروش یا مصرف در کشورهای خارجی ، با رعایت قوانین و مقررات مربوطه . صادرات قطعی از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض و مالیات معاف می باشد. اما مشمول هزینه های گمرکی است.

صادرات موقت :

کالاهایی که برای انجام منظوری، موقتا به خارج از کشور ارسال و پس از انجام منظور مورد نظرمجددا به کشور اعاده می شود، صادرات موقت می نامند .

صادرات قطعی – تجاری

کالاهایی که به تشخیص گمرک برای فروش، اعم از اینکه به همان شکل یا پس از انجام عملیات تولیدی، تفکیک و بسته بندی، صادر میگردد صادرات قطعی – تجاری نامیده میشود.

صادرات قطعی غیر تجاری

صادرات قطعی غیر تجاری : کالا هایی که جنبه تجاری نداشته و توسط هر شخص حقیقی و حقوقی انجام میشود و معمولا از طریق پست و مسافر انجام می گیرد.

صادرات مجدد

عبارت است از صادرات کالا هایی که از یک کشور خارجی به کشور وارد شده و پس از عمل اوری مورد نظر  مجددا صادر میگردد.

اسناد مورد نیاز برای صادرات کالا :

1- کارت بازرگانی شخص  صادرکننده – مجوز صدور(درصورت لزوم)

2- گواهی بهداشت  – (بنا به درخواست خریدار)

3- گواهی قرنطینه دامی و نباتی  (بنا به درخواست خریداران)

4- گواهی استاندارد (درصورت لزوم)

5- معرفینامه یا وکالتنامه اظهارکننده کالا

صادرکننده  کالا باید پس ازبارگیری و تهیه اسناد مربوطه  کالا را به گمرک محل صدور حمل کند و نسبت تنظیم اظهار نامه صادراتی اقدام نماید.

صدور کالا به دو صورت اظهار میشود:

 1- حمل یکسره :

فرستنده یا نماینده قانونی ، کالا را همراه با کامیون یا بدون کامیون وارد محوطه گمرکی نموده و پس از تنظیم  اظهارنامه مربوطه و ارزیابی و دیگر برسی های مورد نظر (در صورت لزوم) و پرداخت  هزینه های گمرکی نسبت به خروج کالا اقدام می نماید.

2- ارزیابی در محل :

در این صورت کالا در محل  تولید یا انبار صا حب کالا بارگیری شده  و بدون مراجعت کالا و کامیون به گمرک ، صاحب کالا یا نماینده وی به گمرک مراجعه وپس از تنظیم اظهارنامه ارزیابی در محل ، نسبت به انجام تشریفات گمرکی اقدام می نماید.




نظر
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.




جستجو



دسته بندی



مقاله های ما
ترانزیت کالا
ترانزیت کالا
ترخیص کالا
ترخیص کالا
صادرات(export)
صادرات(export)